3 Mayıs 2008 Cumartesi

Firefox Bellek Kullanımını Azaltma Azaltın

Birden fazla sekme ya da pencere açarak uzun süre sörf yaptığınızda Firefox' un bellek kullanımı 100 mb' ın üzerine çıkabilir. Bilgisayarınızın yavaşlamasına neden olan bu artışı ortadan kaldırabilirsiniz.

İPUCU: Firefox' un bellek kullanımının artmasına neden olan iki farklı etken vardır.
Yeni sekme ve pencerelerde açılan web sayfalarının her biri sistem belleğinde yer işgal ediyor ve işgal pencere simge durumuna küçüldüğünde de sürüyor. Ayrıca Firefox en son ziyaret edilen 50 web sayfasını bilgisayarınızın belleğinde saklayarak daha önce ziyaret ettiğiniz adreslere gerektiğinde en kısa sürede ulaşmanızı sağlıyor.Bunu azaltma şansına sahibiz.
Bunun için önce adres satırına "about:config" konutunu giriniz. Ekrana gelen ayar isimleri içersinde browser.sessionhistory.max_entries ' i bulun ve değişiklik yapmak için üzerine çift tıklayın. 1 ya da 5 gibi bir değer girdiğinizde de son ziyaret ettiğiniz sayfalara hala RAM' de var olduklarından anında dönebilirsiniz. Tek fark onların internetten yeniden yüklenmesini bekleyecek olmanız. Firefox' un pencerelerini simge durumuna küçültüğünüzde artık ihtiyaç duymadığı bellek alanını serbest bırakmasını sağlayabiliriz.
Bunun için sağ fare tuşuyla ayar isimlerinin olduğu listedeki boş bir alana tıklayın ve açılan bağlam menüsünden Yeni / Boolean seçin. Ayarların ismini verin alanından config.trim_on_minimize ifadesini girin ve Tamam' a tıklayın. Bir sonraki iletişim penceresinden True seçeneğini seçin ve Tamam' a tıklayın. Son olarak işletim sisteminizi yeniden başlatın.

Test Sonuçları: Açık iken 30,732 MB
Simge durumunda 4,096 MB Ram kullanımı.

2 yorum: