23 Mart 2008 Pazar

Patlamış Mısır Nasıl Yapılır?



Belki bilen vardır ama benim yaptığın daha farklıydı.
Malzemeler mısır ve çelik tencere,tuz,yağ yazmaya gerek yoktu ama olsun.

çelik tencereye mısırı yağı ve tuzu koyun.
bir kaşık yardımıyla karıştırın.
tencerenin kapağını kapatın.
sonra kendi haline bırakın.
darılar patladıkça kapağı açacaklar.

7 yorum:

  1. iii ama yağı ne kadar dökmek lazım??

    YanıtlaSil
  2. darıların çevresi tamamen yağlanacak.
    göz kararı.
    tabii çok değil.

    YanıtlaSil
  3. tuzuda onun yarısı kadar dökmek gerek

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşım birde çok fazla yağ koyarsan, kaçırıp "aman olsun" deme yedikten sonra bide yatarsan çok fena mide bulantısı yapar.


    Bendeniz bunu yaşadım...

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Çok severim. Tarifiniz çok güzel ve pratik, deneyeceğim... Teşekkürler.

    YanıtlaSil