15 Ocak 2008 Salı

Neden Blogger

Bu yazıyı okuyupta bir blog sahibi olmayan yoktur heralde.Büyük çoğunluğumuz şu 3 blog servisini kullanırız:Blogger, Wordpress, Blogcu.Size ise Bloggerin özelliklerini anlatıp neden diğer servisler değilde Blogger kullanalım onu belirticem.Tabi kullanırsınız kullanmazsınız o sizin bileceğiniz mesela..

Neden Blogger? Sorusuna benim verebileceğim cevaplar yazının devamında..:

=Çünkü doğuştan seoludur.Ek seo işlemleriyle uğraşmanıza gerek kalmadan kısa sürede Googleda aramalarda önemli siteleri ve forumları geçip üst sıralarda görünürsünüz.

=Google tarafından desteklenir.Bloggerin Google torpilli olduğu için aramada hep daha üstlerde çıktığını bilmeyenmi kaldı?

=Host veya domainlerle uğraşmanız gerekmez.Wordpress kullanırsanız büyük olasılıkla bi domain ve hotsunuzun olması lazım.E tabi kullandığınız hostta Wordpressin sistemine uyumlu olmalı.Blogger kullanırsanız host ve domain parasından, bunları takip etmekten, zartan, zurttan, uçan kuştan kurtulursunuz..Yani höstünüz..

=Güvenliğini Google sağlar.Blogger blogunuzu eğer ftpden kendi hotsunuzda kullanmıyosanız web tarayıcınızda blogunuzu açıp arkanıza yaslanabilirsiniz çünkü güvenliğiniz Googledan sorulur…

=Google hesabınızla blog açmanızı sağlar yeni üyelik gerektirmez ve 3 adımda kolayca blog oluşturabilirsiniz.Sizden gereksiz adres, telefon, posta kodu, aktivasyon vs. gibi bilgiler istemez ki bazı Türk blog servisleri blog açıcam üye olayım diyince bi annenizin kızlık soyadını sormadığı kalıyor..

=Sayfanıza hiçbir şekilde reklam yerleştirmez.Bazı Türk blog servisleri kendilerini çok zeki sandıkları için size verdikleri servisi düzenlemek yerine blogunuza adsense yerleştirmekle meşguldürler.Eğer blogunuzda adsense olmasını istiyosanız Blogger kullanarak kendi adsense kodlarınızı blogunuza ekleyin sizin yazdıklarınızdan başkaları para kazanacağına siz kazanın.

=Global olduğu için dünya çapındaki biçok blogla ilgili servisler tarafından desteklenir.Mesela amerikadaki bir adam blogger için bir widget(eklenti) yapar ve siz blogger kullandığınız için blogunuzda bu widgeti kullanabilirsiniz.Ama blogcuda bu widgeti kullanma şansınız yoktur.

=Bloggerde ansense yayınlamak için adsense ehsabınıza girip kod oluşturmanıze gerek yoktur.Bloggerin kontrol panelinden blogunuzun istediğiniz bölümüne adsense yerleştirebilirsiniz..

=Bloggerde blog açınca site adresiniz subdomain olur.Domain kaliteli olduğu için diğer blog servislerine oranla arama motorlarında daha üstlerde çıkarsınız..

=Kontrol paneli çok basittir ve bu basitliği sayesinde profesyonel blog yapmanıza yarar.

=Blogger tamamen Türkçedir..

=Blogger kendi domaininizi ve hotsunuzu kullanabilmenize imkan verir..

=Blogger çok hızlıdır geç açılma gibi problemleri Bloggerde biraz zor görürsünüz..

=Bloggerde kontrol paneline girerek hem kendi temalarınızı kullanabilirsiniz hemde blogunuzu kendizie göre özelleştirebilirsiniz.Mesela benim blogumda yorum bölümünde yorum(lar) yazar.Bunu istediğim zaman değiştirebilirim.Konuşanlar yorumcular gibi şeyler yapabilirim.

=İsmi bile çok karizmatikdir.Blogger kelimesinin Türkçesinin Blogcu anlamına geldiğini bilmeyen kalmadı heralde..

=Blogger yerinde sayan bi servis değildir yani her zaman internete ayak uydurabilir ve geliştiricileri sayesinde her zaman altyapısı ve özellikleri geliştirilir..

Sizde Blogger kullanınca Bloggerin o güzel havasına girersiniz.Blog yazmaya en hızlı Blogger ile ulaşırsınız.Bloga bi konu yazarken sizi alengirli yollardan geçirmez:..
: alıntı :
http://geccetr.blogspot.com/2007/12/neden-blogger.html

4 yorum:

  1. ladesci maşallah blogumdaki 2 yazıyıda hem izinsiz kopyalamışsın hemde alıntı olduğunu belirtmeyip benim bloguma link vermemişsin.
    Bu konuda alıntı linki olarak http://geccetr.blogspot.com/2007/12/neden-blogger.html vermeni istiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil