10 Temmuz 2008 Perşembe

2008 2009 Yeni açılan Vakıf ve Devlet Üniversiteleri

YENİ VAKIF ÜNİVERSİTELERİ
İstanbul'da : Özyeğin Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi
İzmir'de de : İzmir Üniversitesi

YENİ DEVLET ÜNİVERSİTELERİ
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi: Diğer üniversitelere bağlı iken üniversitenin kurulmasıyla rektörlüğe bağlanan Fen-Edebiyat, Ziraat, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri, Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Kaman, Mucur ve Üiçekdağı meslek yüksekokulları ile yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü.

Kastamonu Üniversitesi: Diğer üniversitelere bağlı iken rektörlüğe bağlanan Fen-Edebiyat, Eğitim, Orman, İnebolu Su Ürünleri fakülteleri, Sağlık, Beden Eğitim ve Spor, Sivil Havacılık, Meslek ve İhsangazi Meslek yüksekokulları ile yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü.

Düzce Üniversitesi: Diğer üniversitelere bağlı iken üniversitenin kurulmasıyla rektörlüğe bağlanan Fen-Edebiyat, Orman, Teknik Eğitim, Tıp fakülteleri, Sağlık ve Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Meslek, Akçakoca Meslek yüksekokulları ve yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi: Diğer üniversitelere bağlı iken üniversitenin kurulmasıyla rektörlüğe bağlanan Fen-Edebiyat, Veteriner, Eğitim fakülteleri, Sağlık Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu, Bucak Hikmet Tolunay, Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler, Gölhisar ile Ağlasun meslek yüksekokulları ve yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü.

Uşak Üniversitesi: Diğer üniversitelere bağlı iken üniversitenin kurulmasıyla rektörlüğe bağlanan Fen-Edebiyat, Eğitim, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri, Sağlık, Meslek, Banaz, Eşme, Karahallı, Sivaslı ve Ulubey Meslek yüksekokulları ile ve yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü.

Rize Üniversitesi: Diğer üniversitelere bağlı iken üniversitenin kurulmasıyla rektörlüğe bağlanan Fen-Edebiyat, Eğitim, İlahiyat, Su Ürünleri fakülteleri ve yeni kurulan Tıp Fakültesi ile Sağlık, Meslek, Ardeşen, Fındıklı Meslek yüksekokulları ve yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi: Yeni kurulan Fen-Edebiyat ve Tıp fakülteleri ile diğer üniversitelere bağlı iken üniversitenin kurulmasıyla rektörlüğe bağlanan Ziraat, Üorlu Mühendislik fakülteleri, Sağlık, Meslek, Üorlu, Üerkezköy, Hayrabolu, Malkara, Marmara Ereğlisi, Muratlı, Saray, şarköy Meslek yüksekokulları ve yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü.

Erzincan Üniversitesi: Diğer üniversitelere bağlı iken üniversitenin kurulmasıyla rektörlüğe bağlanan Fen-Edebiyat, Eğitim ve Hukuk fakülteleri ile Sağlık, Meslek, İlahiyat Meslek yüksekokulları, Refahiye, Kelkit Aydın Doğan, Tercan, Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek yüksekokulları ve yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsü.

Aksaray Üniversitesi: Diğer üniversitelere bağlı iken üniversitenin kurulmasıyla rektörlüğe bağlanan Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Eğitim fakülteleri ile Sağlık, Beden Eğitimi ve Spor, Meslek, Sağlık Hizmetleri, Ortaköy, şereflikoçhisar Berat Cömertoğlu Meslek yüksekokulları ve yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü.

Giresun Üniversitesi: Diğer üniversitelere bağlı iken üniversitenin kurulmasıyla rektörlüğe bağlanan Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler ve Eğitim fakülteleri, Sağlık, Meslek, Tirebolu, Alucra, şebinkarahisar Meslek yüksekokulları ve yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü.

Üorum Hitit Üniversitesi: Diğer üniversitelere bağlı iken üniversitenin kurulmasıyla rektörlüğe bağlanan Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Veteriner, İlahiyat fakülteleri ile yeni kurulan Tıp Fakültesi ile Sağlık, Meslek, Sungurlu, Osmancık Meslek yüksekokulları ve yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü.

Bozok Üniversitesi: Diğer üniversitelere bağlı iken üniversitenin kurulmasıyla rektörlüğe bağlanan Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik-Mimarlık ve Ziraat fakülteleri ile Sağlık, Meslek ve Akmağdeni Meslek yüksekokulları ve yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü.

Adıyaman Üniversitesi: Diğer üniversitelere bağlı iken üniversitenin kurulmasıyla rektörlüğe bağlanan Mesleki Teknik Eğitim, Eğitim ve Fen-Edebiyat fakülteleri ile Sağlık, Besni, Gölbaşı, Kahta Meslek yüksekokulları ve yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü.

Ordu Üniversitesi: Diğer üniversitelere bağlı iken üniversitenin kurulmasıyla rektörlüğe bağlanan Ziraat, Fen-Edebiyat, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler, Fatsa Deniz Bilimleri fakülteleri ile yeni kurulan Tıp Fakültesi, Sağlık, Meslek ve Mesudiye, Ünye, Fatsa Meslek yüksekokulları ve yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü.

Amasya Üniversitesi: Diğer üniversitelere bağlı iken üniversitenin kurulmasıyla rektörlüğe bağlanan Mesleki ve Teknik Eğitim, Mimarlık, Fen-Edebiyat, Eğitim fakülteleri ile Sağlık, Meslek ve Merzifon Meslek yüksekokulları ve yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü.
ALINTI:HABERDEFTERİ.COMDANDIR.

2 yorum:

  1. tek kelimeyle iğrenç

    YanıtlaSil
  2. özellikle rize üniversitesinin tıp fakültesi bölümü çok iyi oldu.gitgide azalan rize nüfusu bundan sonra artar heralde.xD

    YanıtlaSil